Rode Curry-kip met broccoli en koriandernoedels

Dit curry recept met de kip en broccoli is heerlijk met de kruidige koriandernoedels. De gembersiroop en ketjap asin geven de rode curry nog meer kleur en smaak. Geweldig lekker met kroepoek!

4 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilets elk in 5 stukken. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de kip 3 minuten. Wok de broccoliroosjes vervolgens 4 minuten mee.

Meng er de rode currypasta, 1 eetlepel Conimex gembersiroop en 2 dl water door en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is.

Kook ondertussen de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng er 3 eetlepels koriander, 0.5 eetlepel gembersiroop en de Conimex ketjap asin doorheen.

Schep de koriandernoedels en de kip met broccoli op 4 borden. Strooi de rest van de koriander over de curry en leg de Conimex kroepoek klein naturel ernaast.

Serveertip

Deze rode curry-kip met broccoli en koriandernoedels is lekker met Conimex Atjar Tjampoer erbij.

Variaties

Vervang water bij de rode currypasta voor Conimex Romige Kokosmelk. Laat de gembersiroop achterwege. Koriander kun je vervangen door bieslook of peterselie.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 648,0 kcal
Proteïnes 34,9 g
Suikers 8,7 g
Vezels 1,7 g
Vetten: 28,0 g
- Verzadigde vetten 7,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 51,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 72,2 mg
Sodium 1.350,3 mg

* 1 portie = 100 g