Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g kipfilet
- 2 el Conimex Wok Olie
- 600 g broccoliroosjes
- 77 g Conimex Thaise Rode Curry Paste (1 zakje)
- 1.5 el Conimex Gembersiroop
- 1 zak Conimex Wok Noedels
- 4 el verse koriander, fijngehakt
- 2 el Conimex Ketjap Asin
- 37.5 g Conimex Kroepoek klein naturel
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Snijd de kipfilets elk in 5 stukken. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de kip 3 minuten. Wok de broccoliroosjes vervolgens 4 minuten mee.
-
Meng er de rode currypasta, 1 eetlepel Conimex gembersiroop en 2 dl water door en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is.
-
Kook ondertussen de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng er 3 eetlepels koriander, 0.5 eetlepel gembersiroop en de Conimex ketjap asin doorheen.
-
Schep de koriandernoedels en de kip met broccoli op 4 borden. Strooi de rest van de koriander over de curry en leg de Conimex kroepoek klein naturel ernaast.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Het is heerlijk als bijgerecht bij de rijsttafel maar is ook lekker bij Bami en Nasi Goreng.
Koel en donker bewaren.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Koel en donker bewaren.
Na opening gekoeld bewaren.
Geraspte kokos wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Het wordt in heel Azie gebruikt in curry's, soepen en als garnering (seroendeng).
Recept kokos koekjes
Ingredienten:
- 1 zakje Conimex geraspte kokos
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze:
- Scheid de eidooiers van het eiwit.
- Roer 75 g suiker en een paar druppels water stevig door de eidooiers.
- Klop het eiwit en de rest van de suiker luchtig.
- Voeg de kokos en het eidooiermengsel toe, luchtig doorroeren.
- Maak hiervan kleine porties (met een lepel) op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
- Bestrooi ze met poedersuiker en bak ze in 15 minuten goudbruin bij 180°C. Serveer de koekjes warm.
Zonder toegevoegde smaakversterkers.
Zonder kunstmatige kleurstoffen.
Zonder conserveermiddelen.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht.
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.