Rode Curry Kip met broccoli en koriandernoedels

Rode Curry Kip met broccoli en koriandernoedels

Dit curry recept met de kip en broccoli is heerlijk met de kruidige koriandernoedels. De gembersiroop en ketjap asin geven de rode curry nog meer kleur en smaak. Geweldig lekker met kroepoek!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g broccoliroosjes
  • 77 g Conimex Thaise Rode Curry Paste (1 zakje)
  • 1.5 el Conimex Gembersiroop
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 4 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 el Conimex Ketjap Asin
  • 37.5 g Conimex Kroepoek klein naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 648
    • Eiwitten 34.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 66.3g
    • Suikers 8.7g
    • Vezels 1.7g
    • Vetten 28.0g
    • Verzadigde vetten 7.3g
    • Onverzadigde vetten 20.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 1350mg
    • Zout 3.37g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 233%
    • Vitamine A 91%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilets elk in 5 stukken. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de kip 3 minuten. Wok de broccoliroosjes vervolgens 4 minuten mee.

  2. Meng er de rode currypasta, 1 eetlepel Conimex gembersiroop en 2 dl water door en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is.

  3. Kook ondertussen de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng er 3 eetlepels koriander, 0.5 eetlepel gembersiroop en de Conimex ketjap asin doorheen.

  4. Schep de koriandernoedels en de kip met broccoli op 4 borden. Strooi de rest van de koriander over de curry en leg de Conimex kroepoek klein naturel ernaast.