Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus

Koude rijstsalade met gegrilde achterham, gele en rode paprika, snijbonen, verse kruiden en Ketjap Manis. Geserveerd met milde satésaus en gebakken uitjes. Een lekker gerecht, ook voor kinderen.

1 stem

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Snijd de paprika’s in heel kleine stukjes en de snijbonen in smalle reepjes.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de paprika en de snijbonen 5 min. Voeg de azijn, de ketjap en ½ kopje water toe en laat het 3-4 min. koken tot de snijboontjes gaar zijn. Meng het groentemengsel met vocht (is de saladedressing) met de rijst. Voeg peper naar smaak toe en laat de salade afkoelen.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de koriander of peterselie door de rijstsalade.

Verdeel de rijstsalade over 4 borden. Leg de plakken ham ernaast, schep er wat warme satésaus over en bestrooi met de gebakken uitjes. Geef de rest van de saus er apart bij.

Serveertip

Geef er lekkere Conimex Smaakmaker Seroendeng bij om aan tafel over de rijstsalade te strooien.

Variaties

De ham kan ook warm worden geserveerd: verwarm de plakken in een ingevette grillpan 1-2 min. om en om. Maak een pittige dressing voor de rijstsalade door aan het vocht in de wok 2-3 tl Conimex Sambal Brandal toe te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 713,0 kcal
Proteïnes 24,0 g
Suikers 24,7 g
Vezels 7,1 g
Vetten: 17,9 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 468,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 36,3 mg
Sodium 1.549,4 mg

* 1 portie = 100 g