Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus

Rijstsalade met snijboontjes, ham en satésaus

Koude rijstsalade met gegrilde achterham, gele en rode paprika, snijbonen, verse kruiden en Ketjap Manis. Geserveerd met milde satésaus en gebakken uitjes. Een lekker gerecht, ook voor kinderen.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 400 gram snijbonen
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 0.5 pot Conimex Satésaus Mild (kant-en-klaar)
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 3 eetlepels fijngehakt peterselie of koriander
  • 250 gram dik gesneden gegrilde achterham (vleeswaar)
  • 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 713
    • Eiwitten 24.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 117.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 110.4g
    • Suikers 24.7g
    • Vezels 7.1g
    • Vetten 17.9g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 13.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 1549mg
    • Zout 3.87g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 167%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Snijd de paprika’s in heel kleine stukjes en de snijbonen in smalle reepjes.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de paprika en de snijbonen 5 min. Voeg de azijn, de ketjap en ½ kopje water toe en laat het 3-4 min. koken tot de snijboontjes gaar zijn. Meng het groentemengsel met vocht (is de saladedressing) met de rijst. Voeg peper naar smaak toe en laat de salade afkoelen.

  3. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de koriander of peterselie door de rijstsalade.

  4. Verdeel de rijstsalade over 4 borden. Leg de plakken ham ernaast, schep er wat warme satésaus over en bestrooi met de gebakken uitjes. Geef de rest van de saus er apart bij.