Rijst met tofugehakt en paprika

Zelf rijst met tofugehakt en paprika maken doe je eenvoudig en snel met Conimex Wokolie en Conimex Woksaus Zoete Soja. Zit vegetarische rijstgerecht met vleesvervanger tofu staat binnen een half uur al op tafel.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep ondertussen de tofu droog en snijd het blok in zeer kleine stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de tofu en de knoflook 3 minuten. Wok dan de paprika 4 minuten mee en daarna de rijst een minuut of 3. Voeg tot slot Conimex Woksaus Zoete Soja toe naar smaak (ongeveer 10 eetlepels) en schep alles nog een keer goed door elkaar.

Serveer de gewokte rijst in diepe borden of kommen en strooi de bieslook erover.

Serveertip

Deze rijst met tofugehakt en paprika is lekker met een gemengde salade. Zet voor de liefhebber Conimex Ketjap, Conimex Sambal en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de tofu door gehakt. Vervang de helft van de paprika door 150 g (gemengde) champignons.