Rijst met kip en amandelen

De lekkerste rijst met kip en amandelen maak je vanaf nu zelf. Met Conimex Boemboe Nasi Goreng, Conimex Wokolie, kipfilet en prei. Dit rijstgerecht voor 4 personen staat binnen een half uurtje al op tafel.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden. Regelmatig omscheppen versnelt dit proces.

Rooster intussen in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin. Was en snijd de prei in smalle ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en bak hierin de kipblokjes in 5 minuten rondom bruin. Schep de preiringen en de Conimex Koenjit erbij en roerbak het mengsel nog een paar minuten.

Schep er dan eerst een halve dl water en de Conimex Boemboe Nasi Goreng doorheen, en daarna de afgekoelde rijst. Roerbak het gerecht nog een minuut of 3, schep het in kommen en strooi de amandelen erover. Serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de rijst met kip en amandelen,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Vervang de prei door 4 in dunne plakjes gesneden stengels bleekselderij. Vervang de geroosterde amandelen door 75 g gezouten pinda's en 75 g uitgebakken spekblokjes.