Rijst met Five Spice vis en broccoli

Dit zalige gerecht met vis en rijst met five spice woksaus maken een fijne combinatie. De vis uit de wok en de seroendeng zijn zalig!

3 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden.

Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de vis voorzichtig gedurende 2 minuten. Schep de stukjes vis uit de wok en houd ze afgedekt warm. Maak de wok schoon.

Laat de wok opnieuw goed heet worden, doe er een eetlepel wokolie in en wok hierin de broccoli 3 minuten. Meng er de Conimex woksaus five spice doorheen en roerbak nog een minuut. Schep de vis er voorzichtig doorheen en warm het gerecht goed door.

Meng 6 eetlepels Conimex seroendeng door de rijst en verdeel deze over 4 warme borden. Schep de vis en broccoli ernaast.

Serveertip

Lekker met Conimex Kroepoek Cassave. Zet voor extra pit Sambal Badjak op tafel.

Variaties

Vervang de broccoli in deze rijst met five spice vis en broccoli door een Oosters wokgroentepakket met wortel en kool. De kabeljauw kun je vervangen door een andere stevige visfilet, gepelde grote garnalen of tofu.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 658,0 kcal
Proteïnes 34,7 g
Suikers 16,4 g
Vezels 5,5 g
Vetten: 14,6 g
- Verzadigde vetten 5,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 30,5 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 91,8 mg
Sodium 972,4 mg

* 1 portie = 100 g