Rijst met Five Spice vis en broccoli

Rijst met Five Spice vis en broccoli

Dit zalige gerecht met vis en rijst met five spice woksaus maken een fijne combinatie. De vis uit de wok en de seroendeng zijn zalig!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 600 g broccoli
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • 6 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 658
    • Eiwitten 34.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 96.9g
    • Suikers 16.4g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 14.6g
    • Verzadigde vetten 5.9g
    • Onverzadigde vetten 8.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 92mg
    • Natrium 972mg
    • Zout 2.43g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 72%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden.

  2. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de vis voorzichtig gedurende 2 minuten. Schep de stukjes vis uit de wok en houd ze afgedekt warm. Maak de wok schoon.

  4. Laat de wok opnieuw goed heet worden, doe er een eetlepel wokolie in en wok hierin de broccoli 3 minuten. Meng er de Conimex woksaus five spice doorheen en roerbak nog een minuut. Schep de vis er voorzichtig doorheen en warm het gerecht goed door.

  5. Meng 6 eetlepels Conimex seroendeng door de rijst en verdeel deze over 4 warme borden. Schep de vis en broccoli ernaast.