Rendangvlees met bamboescheuten en wortel-kokosnoedels

Dit recept rundvlees met veel verschillende ingrediënten veroorzaakt een zalige smaaksensatie in je mond. De bamboescheuten en wortel-kokosnoedels zijn heerlijk met het rendangvlees van de boemboe Conimex.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de bamboescheuten uitlekken.

Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de runder roerbakreepjes 2 minuten. Schep de bamboescheuten erbij en daarna de Conimex boemboe rendang vlees en 1,5 dl water. Breng dit al roerend aan de kook en laat 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

Verhit ondertussen een eetlepel wok olie in een andere wok of grote hapjespan. Roerbak hierin de wortelreepjes 2 minuten. Voeg de noedels toe, knijp de citroen uit boven de pan en meng alles goed door elkaar. Schep tot slot de Conimex seroendeng en de helft van de peterselie erdoor en warm het gerecht goed door.

Verdeel de worteltjes-kokosnoedels over 4 borden en schep het vlees ernaast. Strooi de rest van de peterselie over het vlees.

Serveertip

Zet bij dit rendangvlees met bamboescheuten en wortel-kokosnoedels voor extra smaak de Conimex Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Het is erg lekker om in plaats van alleen peterselie een combinatie van verse munt, koriander en peterselie te gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 640,0 kcal
Proteïnes 32,2 g
Suikers 14,6 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 29,1 g
- Verzadigde vetten 9,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 10,0 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 66,5 mg
Sodium 869,4 mg

* 1 portie = 100 g