Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 pak Conimex Wok Noedels
- 400 g bamboescheuten in blik
- 3 el Conimex Wok Olie
- 400 g runder roerbakreepjes
- 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
- 300 g wortelreepjes
- 0.5 citroen
- 2 el Conimex Seroendeng
- 2 el peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de bamboescheuten uitlekken.
-
Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de runder roerbakreepjes 2 minuten. Schep de bamboescheuten erbij en daarna de Conimex boemboe rendang vlees en 1,5 dl water. Breng dit al roerend aan de kook en laat 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
-
Verhit ondertussen een eetlepel wok olie in een andere wok of grote hapjespan. Roerbak hierin de wortelreepjes 2 minuten. Voeg de noedels toe, knijp de citroen uit boven de pan en meng alles goed door elkaar. Schep tot slot de Conimex seroendeng en de helft van de peterselie erdoor en warm het gerecht goed door.
-
Verdeel de worteltjes-kokosnoedels over 4 borden en schep het vlees ernaast. Strooi de rest van de peterselie over het vlees.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers