Rendangvlees met bamboescheuten en wortel kokosnoedels

Rendangvlees met bamboescheuten en wortel kokosnoedels

Dit recept rundvlees met veel verschillende ingrediënten veroorzaakt een zalige smaaksensatie in je mond. De bamboescheuten en wortel-kokosnoedels zijn heerlijk met het rendangvlees van de boemboe Conimex.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 400 g bamboescheuten in blik
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 400 g runder roerbakreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 300 g wortelreepjes
  • 0.5 citroen
  • 2 el Conimex Seroendeng
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 640
    • Eiwitten 32.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 58.5g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 5.6g
    • Vetten 29.1g
    • Verzadigde vetten 9.4g
    • Onverzadigde vetten 16.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 66mg
    • Natrium 869mg
    • Zout 2.17g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A 252%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de bamboescheuten uitlekken.

  2. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de runder roerbakreepjes 2 minuten. Schep de bamboescheuten erbij en daarna de Conimex boemboe rendang vlees en 1,5 dl water. Breng dit al roerend aan de kook en laat 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

  3. Verhit ondertussen een eetlepel wok olie in een andere wok of grote hapjespan. Roerbak hierin de wortelreepjes 2 minuten. Voeg de noedels toe, knijp de citroen uit boven de pan en meng alles goed door elkaar. Schep tot slot de Conimex seroendeng en de helft van de peterselie erdoor en warm het gerecht goed door.

  4. Verdeel de worteltjes-kokosnoedels over 4 borden en schep het vlees ernaast. Strooi de rest van de peterselie over het vlees.