Rendangreepjes met mie en broccoli

Dit recept varkensvlees met Chinese eiermie en broccoli is een geweldige en volledige maaltijd. De mie koken met ketjap asin geeft smaak en combineert fijn met de boemboe Conimex voor rendang vlees en met de sojasaus.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was de broccoli en verdeel de stronken in roosjes. Snijd de steeltjes in plakjes. Kook de Conimex Chinese eiermie met Conimex Ketjap Asin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar en roer ze tijdens het koken nog even om. Giet de mie af in een vergiet, spoel kort met koud water af en laat goed uitlekken.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de broccoli 3 minuten. Roerbak dan de vleesreepjes 3 minuten mee. Roer de Conimex boemboe rendang vlees, 1,5 dl water en een eetlepel Conimex sojasaus door het vlees en laat het mengsel 3 minuten op hoog vuur koken, totdat het meeste vocht verdampt is.

Schep de mie erdoor en laat alles even goed doorwarmen. Schep de mie in diepe borden of kommen en bestrooi met de Conimex seroendeng.

Serveertip

Zet Conimex Sambal en Kroepoek Java op tafel.

Variaties

Gebruik bloemkool in plaats van broccoli in deze rendangreepjes met mie en broccoli. Vervang de sojasaus door ketjap en 1 eetlepel gembersiroop.