Rendang vleesreepjes met shiitakes en kerrieboontjes

Dit rendang recept varkensvlees, gemaakt van de boemboe Conimex is fijn kruidig vlees. De combinatie van de varkensvleesreepjes met shiitakes en kerrieboontjes is hemels. Geniet er van!

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook ze in ca. 10 minuten gaar.

Kook ondertussen de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Roerbak dan de shiitakes een minuut mee. Meng vervolgens de Conimex boemboe rendang vlees en 1,5 dl water door het vlees en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

Verwarm ondertussen een scheutje olie in een koekepan. Schep hierin de boontjes om met de kerrie.

Schep de noedels op 4 borden. Verdeel het rendangvlees met shii-takes erover, bestrooi dit met de bieslook en schep de kerrieboontjes ernaast.

Serveertip

Zet bij deze rendang vleesreepjes met shii-takes en kerrieboontjes voor extra smaak en pit schaaltjes met Conimex Seroendeng, Sambal Manis en Kroepoek Hot op tafel.

Variaties

Vervang de vleesreepjes door rundergehakt. Wok de boontjes dan mee met het gehakt, samen nog 3 minuten. Roerbak daarna de shii-takes een minuut mee en voeg dan de boemboe toe.