Rendang vleesreepjes met shiitakes en kerrieboontjes

Rendang vleesreepjes met shiitakes en kerrieboontjes

Dit rendang recept varkensvlees, gemaakt van de boemboe Conimex is fijn kruidig vlees. De combinatie van de varkensvleesreepjes met shiitakes en kerrieboontjes is hemels. Geniet er van!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g sperziebonen
  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 250 g shiitakes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • 2 el verse bieslook, fijngeknipt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 598
    • Eiwitten 34.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 67.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.8g
    • Suikers 10.0g
    • Vezels 8.0g
    • Vetten 22.9g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 14.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 802mg
    • Zout 2.01g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook ze in ca. 10 minuten gaar.

  2. Kook ondertussen de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Roerbak dan de shiitakes een minuut mee. Meng vervolgens de Conimex boemboe rendang vlees en 1,5 dl water door het vlees en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

  4. Verwarm ondertussen een scheutje olie in een koekepan. Schep hierin de boontjes om met de kerrie.

  5. Schep de noedels op 4 borden. Verdeel het rendangvlees met shii-takes erover, bestrooi dit met de bieslook en schep de kerrieboontjes ernaast.