Rendang Vlees

Rendang Vlees

Met dit recept en Conimex Boemboe Rendang vlees de lekkerste Indonesische magere runderlapjes bereiden. Serveer het met witte rijst en je hebt nasi putih en met kleefrijst katupek en lamang.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g magere runderlappen (in reepjes)
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 332
    • Eiwitten 28.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 10.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 10.0g
    • Suikers 8.5g
    • Vezels 0.6g
    • Vetten 19.4g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 13.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 600mg
    • Zout 1.50g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en bak hierin het rundvlees bruin.

  2. Voeg de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 300 ml water toe. Breng het al roerend aan de kook en doe het deksel op de pan.

  3. Laat het geheel ongeveer 50 minuten sudderen op laag vuur. Haal het deksel van de pan en laat het gerecht nog 10 minuten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.