Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool

Traditionele rendang smoor met rundvlees, tomaten, kokos, rijst en spitskool. Deze rendang smoor is traditioneel doordat je aan het einde de smoor droog kookt. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Rendang Vlees. Dit rijstgerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

8 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst met 1 el Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd ondertussen de tomaten in partjes. Bak de Conimex Geraspte Kokos lichtbruin in een droge koekenpan.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Meng de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 150 ml water door het vlees en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is. Schep er de laatste minuut de tomatenpartjes doorheen.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok. Wok hierin de spitskool 2 minuten. Schep de kokos door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden. Schep het rendang vlees en de spitskool ernaast.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool Conimex Sambal Badjak en Conimex Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Gebruik in plaats van vleestomaten eens cherrytomaatjes en bestrooi het rendang vlees met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 746,0 kcal
Proteïnes 34,2 g
Suikers 17,1 g
Vezels 7,0 g
Vetten: 22,9 g
- Verzadigde vetten 9,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,8 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 36,2 mg
Sodium 869,1 mg

* 1 portie = 100 g