Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool

Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool

Traditionele rendang smoor met rundvlees, tomaten, kokos, rijst en spitskool. Deze rendang smoor is traditioneel doordat je aan het einde de smoor droog kookt. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Rendang Vlees. Dit rijstgerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 1 el Conimex Ketjap Asin
  • 2 vleestomaten
  • 8 el Conimex Geraspte Kokos
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g mager rundvlees reepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 600 g gesneden spitskool
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 746
    • Eiwitten 34.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 98.5g
    • Suikers 17.1g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 22.9g
    • Verzadigde vetten 9.6g
    • Onverzadigde vetten 12.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 869mg
    • Zout 2.17g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 29%
    • Vitamine C 89%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst met 1 el Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd ondertussen de tomaten in partjes. Bak de Conimex Geraspte Kokos lichtbruin in een droge koekenpan.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Meng de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 150 ml water door het vlees en laat het 3-4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is. Schep er de laatste minuut de tomatenpartjes doorheen.

  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok. Wok hierin de spitskool 2 minuten. Schep de kokos door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden. Schep het rendang vlees en de spitskool ernaast.