Rendang Vlees met paddenstoelen, nasi koening en gewokte groene knoflookasperges

Verrukkelijke en zeer gezonde rendang vlees met paddenstoelen, nasi koening en gewokte groene knoflookasperges. De magere runderlapjes bak je gezond en vol van smaak in Conimex Wokolie en Conimex Boemboe Rendang Vlees. Bak de laatste 15 minuten de gemengde paddenstoelen mee. Serveer met nasi Koening en de zelf gewokte groene knoflook-asperges.

17 stemmen

30 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de runderlappen in stukjes. Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een hapjespan en bak hierin de stukjes vlees in 5 min. bruin. Geregeld omscheppen. Roer de Conimex Boemboe Rendang Vleesen 300 ml heet water erdoor. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk en laat het vlees 120 min. sudderen.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken (houd kleintjes heel). Snijd de asperges schuin in dikke plakken. Pel en snipper de knoflook. Roer de paddenstoelen 15 min. voor het einde van de suddertijd door het rendang vlees.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de helft van de knoflook 1 min. Schep de rijst en de Conimex Kerrie Djawa erdoor. Voeg 400 ml water, de kokosmelk en wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst met een deksel op de pan op een laag vuur in ca. 15 min. gaar worden.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de asperges 5 min. Voeg de rest van de knoflook toe en roerbak nog 1 min.

Verdeel de nasi koening over 4 borden en schep het rendang vlees met gemengde paddenstoelen en de gewokte groene knoflookasperges erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de Rendang Vlees met paddenstoelen, nasi koening en gewokte groene knoflookasperges,Conimex Sambal, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Mini rijsttafel! Voor bijvoorbeeld kerst kun je met het recept hierboven als basis, redelijk eenvoudig een mini rijsttafel voor 8-10 personen maken. Maak er een paar gerechten bij, bijvoorbeeld (zonder de bijgerechten): Ajam Bali met Atjar, Bloemkool Sambal Goreng, Aziatische vleesreepjes Lemongrass-Chili en Javaanse kipgehaktballetjes met gember. Kook er nog 400 g rijst of een zak Chinese Eiermie bij. Doe alle gerechten in aparte schaaltjes. Geef er Conimex Sambals, Ketjap Manis; div. soorten Kroepoek; Seroendeng; Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer bij.