Rendang vlees met groene asperges

Ketjap is onmisbaar voor de Indonesische keuken. De stroperige ketjap manis is zoet, ketjap asin is zoutig. De smaak combinatie ketjap manis, bij de asperges en vleesreepjes, is erg complimenterend omdat de vleesreepjes al zout zijn is ketjap manis er erg lekker bij.

0 stemmen

30 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was de asperges, snij de onderste stukjes eraf en gooi die weg. Snij de rest van de asperge in stukjes van 5 cm.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakkingen

Verhit 2 el Conimex Wokolie, wok de runderreepjes 3 minuten. Roerbak dan de asperges nog eens 3 minuten mee.

Roer vervolgens de Conimex Boemboe Rendang Vlees, de 4 el Conimex Ketjap Manis en 2,5 dl water door en laat dit ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schep de gewokte vleesreepjes met groene asperges en de rijst in een diepe kom of schaal. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover.

Serveertip

Serveer de vleesreepjes met groene asperges, met Conimex Sambal en Conimex Seroendeng.

Variaties

Vervang de runderreepjes door gekruide tofu reepjes, voor een vegetarisch gerecht.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 672,0 kcal
Proteïnes 36,3 g
Suikers 17,0 g
Vezels 4,0 g
Vetten: 16,1 g
- Verzadigde vetten 3,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 13,7 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 45,2 mg
Sodium 1.314,5 mg

* 1 portie = 100 g