Rendang vlees met groene asperges

Rendang vlees met groene asperges

Ketjap is onmisbaar voor de Indonesische keuken. De stroperige ketjap manis is zoet, ketjap asin is zoutig. De smaak combinatie ketjap manis, bij de asperges en vleesreepjes, is erg complimenterend omdat de vleesreepjes al zout zijn is ketjap manis er erg lekker bij.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 500 g groene asperges
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g roerbak mager rundvlees reepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 3 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 672
    • Eiwitten 36.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.6g
    • Suikers 17.0g
    • Vezels 4.0g
    • Vetten 16.1g
    • Verzadigde vetten 3.9g
    • Onverzadigde vetten 11.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 45mg
    • Natrium 1314mg
    • Zout 3.29g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 43%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 69%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de asperges, snij de onderste stukjes eraf en gooi die weg. Snij de rest van de asperge in stukjes van 5 cm.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakkingen

  3. Verhit 2 el Conimex Wokolie, wok de runderreepjes 3 minuten. Roerbak dan de asperges nog eens 3 minuten mee.

  4. Roer vervolgens de Conimex Boemboe Rendang Vlees, de 4 el Conimex Ketjap Manis en 2,5 dl water door en laat dit ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Schep de gewokte vleesreepjes met groene asperges en de rijst in een diepe kom of schaal. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover.