Rendang vlees met gewokte basilicumpaprika en rijst

Dit rundvlees recept rijst met rendang en gewokte groenten als paprika met basilicum is een heerlijk gerecht. De boemboe conimex voor rendang vlees is heel handig voor een snelle bereidingstijd.

0 stemmen

25 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen of reepjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de biefreepjes en de ui 2 minuten. Roer er de Conimex boemboe rendang vlees en 1 1/2 dl water door en laat het geheel 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg de paprikaringen toe en wok deze 3 minuten. Voeg de blaadjes basilicum toe en wok deze 1 minuut mee.

Verdeel de rijst over borden. Schep het rendang vlees en de paprika ernaast.

Serveertip

De kipreepjes in deze rendang vlees met gewokte basilicumpaprika en rijst worden malser als je ze voor het marineren even plat slaat met een pan of deegroller.

Variaties

Voeg met de ui een teentje knoflook en een fijngeraspt stukje gember toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 599,0 kcal
Proteïnes 31,9 g
Suikers 11,1 g
Vezels 4,6 g
Vetten: 10,5 g
- Verzadigde vetten 2,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 31,4 mg
Sodium 585,9 mg

* 1 portie = 100 g