Rendang vlees met gewokte basilicumpaprika en rijst

Rendang vlees met gewokte basilicumpaprika en rijst

Dit rundvlees recept rijst met rendang en gewokte groenten als paprika met basilicum is een heerlijk gerecht. De boemboe conimex voor rendang vlees is heel handig voor een snelle bereidingstijd.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 1 rode ui
  • 3 paprika's
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g biefreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 15 g blaadjes basilicum
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 599
    • Eiwitten 31.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.6g
    • Suikers 11.1g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 10.5g
    • Verzadigde vetten 2.2g
    • Onverzadigde vetten 7.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 31mg
    • Natrium 586mg
    • Zout 1.46g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 112%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen of reepjes.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de biefreepjes en de ui 2 minuten. Roer er de Conimex boemboe rendang vlees en 1 1/2 dl water door en laat het geheel 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg de paprikaringen toe en wok deze 3 minuten. Voeg de blaadjes basilicum toe en wok deze 1 minuut mee.

  4. Verdeel de rijst over borden. Schep het rendang vlees en de paprika ernaast.