Rendang vlees met gewokte basilicum-paprika

Heerlijke rendang vlees met gewokte basilicum-paprika. Op basis van mager rundvlees en Conimex Boemboe Rendang vlees. Dit rijstgerecht is extra lekker door de verse basilicumblaadjes, rode ui en paprika's en staat in slechts 20 minuten al op tafel.

6 stemmen

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen.

Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de vleesreepjes en de ui 2 minuten. Meng er de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 1½ dl water door en laat dit 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

Verhit ondertussen een el olie in een andere wok of grote hapjespan en bak hierin de paprikaringen 3 minuten. Wok dan de basilicumblaadjes 1 minuut mee.

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep het vlees en de paprika ernaast.

Serveertip

Zet rendang vlees met gewokte basilicum-paprika Conimex Seroendeng en Conimex Ketjap Manis op tafel als extra smaakmakers.

Variaties

Voeg met de ui een teentje knoflook en een fijngeraspt stukje gember toe. Ook lekker met sperzieboontjes in plaats van paprika.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 674 kcal
Proteïnes 30,98 g
Suikers 13,48 g
Vezels 4,24 g
Vetten: 17,94 g
- Verzadigde vetten 3,68 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,09 g
Transvetten 0,12 g
Cholesterol 36,18 mg
Sodium 605,49 mg

* 1 portie = 100 g