Rendang vlees met gewokte basilicum paprika

Rendang vlees met gewokte basilicum paprika

Heerlijke rendang vlees met gewokte basilicum-paprika. Op basis van mager rundvlees en Conimex Boemboe Rendang vlees. Dit rijstgerecht is extra lekker door de verse basilicumblaadjes, rode ui en paprika's en staat in slechts 20 minuten al op tafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 1 rode ui
  • 3 paprika's (rood, geel en groen)
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 400 g mager rundvlees reepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 15 g basilicum blaadjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 674
    • Eiwitten 31.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 97.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.7g
    • Suikers 13.5g
    • Vezels 4.2g
    • Vetten 17.9g
    • Verzadigde vetten 3.7g
    • Onverzadigde vetten 13.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 605mg
    • Zout 1.52g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 199%
    • Vitamine A 56%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de vleesreepjes en de ui 2 minuten. Meng er de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 1½ dl water door en laat dit 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

  3. Verhit ondertussen een el olie in een andere wok of grote hapjespan en bak hierin de paprikaringen 3 minuten. Wok dan de basilicumblaadjes 1 minuut mee.

  4. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep het vlees en de paprika ernaast.