Rendang vlees met champignons, broccoli en rijst met cashewnoten

Dit recept rendang is een stoof gerecht. De rijst met cashewnoten heeft een feestelijk tintje. Met deze boemboe van conimex kan je heerlijke aziatische recepten bereiden.

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.

Breng, terwijl de rijst kookt, een flinke laag water met wat Conimex Ketjap Asin aan de kook in een ruime pan. Kook hierin de broccoli en de steeltjes in 3-4 minuten gaar. Giet de groente af en laat het uitlekken.

Laat een grote wok goed heet worden. Voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Roerbak dan de champignons een minuutje mee. Meng de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 150 ml water door het vleesmengsel en laat het 3-4 minuten op hoog vuur doorkoken, totdat het meeste vocht verdampt is.

Schep de cashewnoten door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden. Schep het rendang vlees en de broccoli ernaast.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de rendang vlees met champignons, broccoli en rijst met cashewnoten Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de champignons door gemengde bospaddestoelen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 701,0 kcal
Proteïnes 35,4 g
Suikers 12,2 g
Vezels 5,3 g
Vetten: 19,2 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,4 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 36,2 mg
Sodium 920,6 mg

* 1 portie = 100 g