Rendang vlees met champignons, broccoli en rijst met cashewnoten

Rendang vlees met champignons, broccoli en rijst met cashewnoten

Dit recept rendang is een stoof gerecht. De rijst met cashewnoten heeft een feestelijk tintje. Met deze boemboe van conimex kan je heerlijke aziatische recepten bereiden.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pandanrijst
  • 4 el geroosterde gezouten cashewnoot
  • 600 g broccoli
  • 250 g champignons
  • 1 el Conimex Ketjap Asin
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g mager rundvlees reepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 701
    • Eiwitten 35.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.4g
    • Suikers 12.2g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 19.2g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 14.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 921mg
    • Zout 2.30g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 77%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.

  2. Breng, terwijl de rijst kookt, een flinke laag water met wat Conimex Ketjap Asin aan de kook in een ruime pan. Kook hierin de broccoli en de steeltjes in 3-4 minuten gaar. Giet de groente af en laat het uitlekken.

  3. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Roerbak dan de champignons een minuutje mee. Meng de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 150 ml water door het vleesmengsel en laat het 3-4 minuten op hoog vuur doorkoken, totdat het meeste vocht verdampt is.

  4. Schep de cashewnoten door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden. Schep het rendang vlees en de broccoli ernaast.