Rendang Vlees - Eat more East | Conimex recept

Rendang Vlees - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Met dit recept en Conimex Boemboe Rendang vlees de lekkerste Indonesische magere runderlapjes bereiden. Serveer het met witte rijst en je hebt nasi putih en met kleefrijst katupek en lamang.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g magere runderlappen in blokjes gesneden
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 400 ml water
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 332
    • Eiwitten 28.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 10.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 10.0g
    • Suikers 8.5g
    • Vezels 0.6g
    • Vetten 19.4g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 13.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 604mg
    • Zout 1.51g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en bak hierin het rundvlees bruin.

  2. Voeg de Conimex Boemboe Rendang Vlees en 400 ml water toe. Breng het al roerend aan de kook en doe het deksel op de pan.

  3. Laat het geheel minimaal 2 uur sudderen op laag vuur. Haal het deksel van de pan en laat het gerecht nog 10 minuten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.