Rendang met groene asperges

Rendang met groene asperges

Een bijzonder lekkere combi; mager rundvlees met een rijke mix van kruiden, die je makkelijk in één keer toevoegt met onze boemboe. Superlekkere Indonesische rendang met de originele smaak, maar een stuk sneller op tafel.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 500 g groene asperges
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 500 g runderreepjes
  • 1 pakje Conimex Boemboe Rendang Vlees 95g
  • 4 el ketjap manis
  • Conimex Gebakken uitjes
  • Conimex Kroepoek Jakarta 75 g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 752
    • Eiwitten 37.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 103.1g
    • Suikers 19.9g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 18.3g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 9.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 83mg
    • Natrium 902mg
    • Zout 2.25g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 29%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de asperges, snij de onderste stukjes eraf en gooi die weg. Snij de rest van de asperges in stukjes van 5 cm.

  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  3. Verhit in een pan een scheutje wokolie en wok de runderreepjes 3 minuten. Roerbak dan de asperges nog 3 minuten mee.

  4. Roer vervolgens de boemboe, de 4 el ketjap manis en 2,5 dl water erdoor en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Schep de gewokte runderreepjes met groene asperges en de rijst in een diepe kom of schaal. Strooi er gebakken uitjes overheen en serveer met Conimex Kroepoek Jakarta.