Rendang met groene asperges

Rendang met groene asperges

Als je geen tijd hebt om je rundvlees te stoven (Rendang Daging) zijn deze rundvleesreepjes, gemarineerd in de Conimex Boemboe Rendang Vlees, de perfecte uitkomst! De ketjap geeft een heerlijke smaak aan de asperges en rijst. Een heerlijke Indonesische variant op aardappelen, vlees, groente!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 500 g groene asperges
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g roerbak mager rundvlees reepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 3 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 672
    • Eiwitten 36.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.6g
    • Suikers 17.0g
    • Vezels 4.0g
    • Vetten 16.1g
    • Verzadigde vetten 3.9g
    • Onverzadigde vetten 11.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 45mg
    • Natrium 1314mg
    • Zout 3.29g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 43%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 69%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de asperges en snijd de onderste stukjes eraf. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 5 cm.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex Wokolie en wok de runderreepjes 3 minuten. Roerbak dan de asperges nog eens 3 minuten mee.

  4. Roer vervolgens de Conimex Boemboe Rendang Vlees, 4 el Conimex Ketjap Manis en 2,5 dl water erdoor en laat dit ca. 5 minuten zacht pruttelen.

  5. Schep de gewokte vleesreepjes met groene asperges en de rijst in een diepe kom of schaal. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover.