Rendang karbonaadjes met mie en gewokte bleekselderij

Bijzonder rendang recept. Lekkere in Conimex Wok Olie gebakken Rendang karbonade met bleekselderij, lente-uitjes, Chinese eiermie, citroensap en geraspte kokos. Bestrooi het gerecht met Conimex Seroendeng.

0 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Haal de bleekselderij af en snijd in schuine stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

Verhit een hapjespan, voeg een eetlepel wok olie toe en bak hierin de karbonaadjes ca. 3 minuten aan elke kant. Voeg de boemboe Rendang Vleesen 200 ml heet water toe en laat op een laag vuur, met het deksel op de pan in ca. 15 min. garen. Afhankelijk van de dikte van het vlees. Voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Kook de beekselderij 5 minuten in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg een eetlepel olie, de geraspte kokos en de citroenrasp toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met wat druppels citroensap en eventueel wat zout en peper.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel olie toe en bak hierin de lente-ui 2 minuten, voeg de mie toe en roerbak 3 minuten mee.

Leg de Rendang karbonaadjes op 4 borden, verdeel de bleekselderij en de mie ernaast.

Serveertip

Serveer de Rendang karbonaadjes met lente-uimie en gewokte bleekselderij met Conimex Seroendeng voor een lekker knappertje.

Variaties

Vervang de bleekselderij voor knapperige broccoli roosjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 585,0 kcal
Proteïnes 34,0 g
Suikers 12,6 g
Vezels 5,4 g
Vetten: 22,7 g
- Verzadigde vetten 7,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 142,6 mg
Sodium 695,2 mg

* 1 portie = 100 g