Pompoen curry met kip

Pompoen curry met kip

De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

Servings

4

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g pompoen
  • 2 kipfilet
  • 130 gram Conimex Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili (1 zakje)
  • 400 g tomaten in blik
  • 250 ml Conimex Kokosmelk
  • handje koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 296
    • Eiwitten 21.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 27.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 23.9g
    • Suikers 17.4g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 11.6g
    • Verzadigde vetten 9.4g
    • Onverzadigde vetten 1.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 52mg
    • Natrium 659mg
    • Zout 1.64g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 47%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snij de ui en knoflook fijn. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Snij de kip in dunne reepjes.

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de kip totdat deze gaar is. Zet deze even aan de kant. Fruit de ui en knoflook ca. 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en het zakje Wok Paste toe.

  3. Voeg vervolgens de tomaten en 500 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten sudderen.

  4. Voeg de kip en kokosmelk en laat nog 5 minuten sudderen. Serveer de curry met fijngehakte korander.

Lekker met jasmijnrijst