Ingrediënten
ongegroepeerd
Voor de ponzusaus
- 3 theelepels vers limoensap
- 1 theelepel rijstazijn
- 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
Voor de poké bowl
- 150 g verse zalm (sushi kwaliteit)
- 225 g sushi rijst
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels zout
- 2 minikomkommers
- 1 avocado
- 6 radijsjes
- 100 g edamame boontjes
- 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.
-
Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetlepels van de ponzusaus.
-
Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.
-
Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de zalm, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.