Poké bowl zalm

Poké bowl zalm

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Maak de poké bowls met superverse vis en knapperige groenten en iedereen zal er van smullen! De ponzusaus maak je met Conimex Lichte Sojasaus.

Servings

3

Prep

30 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

Voor de ponzusaus

  • 3 theelepels vers limoensap
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de poké bowl

  • 150 g verse zalm (sushi kwaliteit)
  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 547
    • Eiwitten 22.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 70.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 65.3g
    • Suikers 4.6g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 19.0g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 13.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 23mg
    • Natrium 2936mg
    • Zout 7.34g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 30%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

  2. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetlepels van de ponzusaus.

  3. Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

  4. Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de zalm, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.