Poké bowl krokante kip

Poké bowl krokante kip

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Deze variatie is net even anders, met krokante kip in plaats van vis. De ponzusaus maak je eenvoudig zelf met onder andere Conimex Lichte Sojasaus.

Servings

3

Prep

40 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

Voor de ponzusaus

  • 3 theelepels vers limoensap
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de poké bowl

  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Voor de krokante kip

  • 250 g kipfilet
  • 100 g panko paneermeel
  • 1 theelepels zout
  • 6 eetlepels wok olie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 939
    • Eiwitten 35.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 89.1g
    • Suikers 5.8g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 46.7g
    • Verzadigde vetten 6.3g
    • Onverzadigde vetten 34.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 18.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 16.1g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 58mg
    • Natrium 3784mg
    • Zout 9.46g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 31%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

  2. Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

  3. Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakjes en sla deze vervolgens een beetje plat. Haal de gesneden stukjes kip daarna door het paneermeel en bak deze vervolgens in de hete olie.

  4. Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de krokante kip,edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.