Pittige smoorkip met gember en citroen

Een verrukkelijke Aziatische pittige smoorkip met gember en citroen. Smoor de kipkarbonades in citroen, Conimex Gembersiroop en Conimex Boemboe Ajam Paniki. Deze boemboe is een geconcentreerd kruidenmengsel uit Indonesië met authentieke oosterse smaak. Gemaakt van o.a. gebakken pepers en citroengras.

4 stemmen

60 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was de kipkarbonades en dep ze droog met keukenpapier. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil de gember en snijd of rasp zeer fijn. Was de citroen, rasp er een el schil vanaf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de citroen uit.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een stoofpan en bak hierin de kipkarbonades in 5 minuten rondom lichtbruin. Roerbak de uienringen, de knoflook en de gember 3 minuten mee.

Roer de Conimex Boemboe Ajam Paniki, het citroensap, de helft van de rasp, de Conimex Gembersiroop en 2 dl water door en stoof de kipkarbonades zo op laag vuur, met een deksel op de pan, in 45 minuten zachtjes gaar.

Schep de hete smoor op borden en strooi de rest van de citroenrasp erover.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de pittige smoorkip met gember en citroen Conimex Sambal en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de citroen eens door limoen en/of gebruik in plaats van gembersiroop ketjap manis. Lekker met gekookte mie en geroerbakte groenten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 581,0 kcal
Proteïnes 34,0 g
Suikers 10,6 g
Vezels 1,5 g
Vetten: 39,6 g
- Verzadigde vetten 10,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 148,7 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 197,5 mg
Sodium 777,1 mg

* 1 portie = 100 g