Pittige smoorkip met gember en citroen

Pittige smoorkip met gember en citroen

Een verrukkelijke Aziatische pittige smoorkip met gember en citroen. Smoor de kipkarbonades in citroen, Conimex Gembersiroop en Conimex Boemboe Ajam Paniki. Deze boemboe is een geconcentreerd kruidenmengsel uit Indonesië met authentieke oosterse smaak. Gemaakt van o.a. gebakken pepers en citroengras.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 kipkarbonades
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g verse gember
  • 1 citroen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 4 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 581
    • Eiwitten 34.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 22.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 20.7g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 1.4g
    • Vetten 39.6g
    • Verzadigde vetten 10.2g
    • Onverzadigde vetten 24.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 6.5g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 197mg
    • Natrium 777mg
    • Zout 1.94g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de kipkarbonades en dep ze droog met keukenpapier. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil de gember en snijd of rasp zeer fijn. Was de citroen, rasp er een el schil vanaf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de citroen uit.

  2. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een stoofpan en bak hierin de kipkarbonades in 5 minuten rondom lichtbruin. Roerbak de uienringen, de knoflook en de gember 3 minuten mee.

  3. Roer de Conimex Boemboe Ajam Paniki, het citroensap, de helft van de rasp, de Conimex Gembersiroop en 2 dl water door en stoof de kipkarbonades zo op laag vuur, met een deksel op de pan, in 45 minuten zachtjes gaar.

  4. Schep de hete smoor op borden en strooi de rest van de citroenrasp erover.