Pittige Nasi Goreng met spekjes

Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord ''Nasi Goreng', betekend 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' Gebakken. Deze Nasi goreng heeft een pittige smaak door de Conimex Sambal Oelek en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Sweet Chili.

141 stemmen

25 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snij de paprika in reepjes, en de prei in halve ringen.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng de mix voor nasi goreng met 100 ml warm water.

Verhit 2 el wokolie, wok de spekblokjes ca. 2 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak ca. 4 minuten mee. Roer de nasi goreng kruidenmix en 2 el Conimex sambal badjak en erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de rijst erdoor en warm goed door.

Verdeel de nasi goreng over 4 borden of grote kommen. Maak het knapperig met Conimex cassave kroepoek en pittiger met Conimex sambal badjak.

Variaties

Eet in plaats van Conimex cassave kroepoek, Conimex kroepoek sweet chili, Conimex bij dit gerecht.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 583,0 kcal
Proteïnes 15,9 g
Suikers 7,9 g
Vezels 6,5 g
Vetten: 16,2 g
- Verzadigde vetten 3,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 57,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 15,7 mg
Sodium 2.104,7 mg

* 1 portie = 100 g