Pittige Nasi Goreng met spekjes

Pittige Nasi Goreng met spekjes

Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord ''Nasi Goreng', betekent 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' gebakken. Deze Nasi goreng heeft een pittige smaak door de Conimex Sambal Oelek en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Cassave

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 gram rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 1 prei
  • 2 paprika's
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 75 g Conimex Kroepoek Cassave
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 490
    • Eiwitten 15.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 83.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 77.4g
    • Suikers 6.2g
    • Vezels 6.0g
    • Vetten 11.6g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 8.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 16mg
    • Natrium 1955mg
    • Zout 4.89g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 73%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de paprika in reepjes, en de prei in halve ringen.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Meng de mix voor nasi goreng met 100 ml warm water.

  4. Verhit 2 el wokolie, wok de spekblokjes ca. 2 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak ca. 4 minuten mee. Roer de nasi goreng kruidenmix en 2 el Conimex sambal badjak en erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de rijst erdoor en warm goed door.

  5. Verdeel de nasi goreng over 4 borden of grote kommen. Maak het knapperig met Conimex cassave kroepoek en pittiger met Conimex sambal badjak.