Pittige mihoen met peultjes en ketjapsaté

Dit recept varkensvlees met saté van hamlappen en een marinade van ketjap asin en sambal manis geeft een pittig gerecht. De mihoen wordt extra kruidig door de basilicum.

6 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de BBQ aan of verhit de grill. Snijd de hamlappen in kleine blokjes van 1,5 cm. Meng de Conimex ketjap asin met 3 theelepels Conimex sambal manis en 2 eetlepels Conimex wok olie, meng dit met het vlees en marineer minimaal 10 minuten.

Bereid de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de peultjes schoon en verwijder de puntjes. Trek de blaadjes basilicum los. Rijg het vlees aan 8 extra lange satéstokjes. Rooster de saté in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Breng ondertussen de rest van de marinade met 0.5 dl water in een steelpan aan de kook. Laat het 3 minuten pruttelen.

Verhit in de wok 2 eetlepels wok olie en wok hierin de ui 3 minuten. Schep de helft van de uien bij de marinadesaus.

Schep de peultjes met rest van de sambal manis bij de uien in de wok en roerbak dit 3 minuten. Schep de mihoen en de basilicumblaadjes erdoor.

Schep de mihoen op 4 borden. Leg de saté erbij en schep de ketjapsaus erover.

Serveertip

Deze pittige mihoen met peultjes en ketjapsaté is lekker met Conimex Kroepoek Bali of Kroepoek Naturel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 617,0 kcal
Proteïnes 31,0 g
Suikers 15,2 g
Vezels 5,8 g
Vetten: 19,4 g
- Verzadigde vetten 4,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 217,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 62,0 mg
Sodium 1.818,1 mg

* 1 portie = 100 g