Pittige kokosrijst met ketjapkip en gewokte Chinese kool

Deze rijst met gecombineerde ingrediënten is een fijne verassing. De kokos met rijst is zalig en combineert geweldig met de ketjap manis, sambal badjak en de kip. De kerrie djawa groenten maken het af.

20 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en meng met 3 el Conimex wokolie, de Conimex ketjap manis, 0.5 tl Conimex sambal badjak en 1 tl Conimex kerrie djawa. Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de gekruide kipreepjes ca. 8 minuten. Haal uit de wok en houd ze warm. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in de wok en roerbak 1 tl sambal 1 minuut. Voeg de rijst en de Conimex seroendeng toe en wok ca. 3 minuten.

Verhit ondertussen een eetlepel conimex wokolie in een andere wok of koekenpan en wok hierin de koolreepjes en een 1/2 tl kerrie djawa ca. 3 minuten. Breng eventueel verder op smaak met wat ketjap manis.

Verdeel de pittige kokosrijst over 4 borden, schep de ketjapkip en de gewokte kool ernaast.

Serveertip

Deze pittige kokosrijst met ketjapkip en gewokte chinese kool is lekker met de Conimex kroepoek groot naturel.