Pittige kipkarbonades met citroen en gember

Dit karbonades recept van de kip met citroen en gember is een verrukkelijk recept. De boemboe conimex Ajam Paniki maakt de karbonades heerlijk pittig van smaak.

1 stem

60 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was de kipkarbonades en dep ze droog met keukenpapier. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Schil de gember en snijd of rasp zeer fijn. Was de citroen, rasp de schil (ca. 1 el citroenrasp) en pers de citroen uit.

Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een stoofpan en bak hierin de kipkarbonades in ca. 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Voeg de uienringen, de knoflook en de gember toe en bak deze 3 minuten mee. Roer er de Conimex boemboe ajam paniki, het citroensap en de helft van de rasp, de Conimex gembersiroop en 2 dl water door.

Stoof de kipkarbonades op een laag vuur, met het deksel op de pan, in 45 minuten zachtjes gaar. Serveer de kip met de rest van de citroenrasp erover.

Serveertip

Deze pittige kipkarbonades met citroen en gember is lekker met gekookte rijst en gewokte Chinese kool.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 553,0 kcal
Proteïnes 34,0 g
Suikers 10,6 g
Vezels 1,5 g
Vetten: 36,5 g
- Verzadigde vetten 9,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 148,7 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 197,5 mg
Sodium 777,1 mg

* 1 portie = 100 g