Pittige kipkarbonades met citroen en gember

Pittige kipkarbonades met citroen en gember

Dit karbonades recept van de kip met citroen en gember is een verrukkelijk recept. De boemboe conimex Ajam Paniki maakt de karbonades heerlijk pittig van smaak.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 kipkarbonades
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g verse gember
  • 1 citroen
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 4 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 553
    • Eiwitten 34.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 22.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 20.7g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 1.4g
    • Vetten 36.5g
    • Verzadigde vetten 9.7g
    • Onverzadigde vetten 21.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 6.5g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 197mg
    • Natrium 777mg
    • Zout 1.94g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de kipkarbonades en dep ze droog met keukenpapier. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Schil de gember en snijd of rasp zeer fijn. Was de citroen, rasp de schil (ca. 1 el citroenrasp) en pers de citroen uit.

  2. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een stoofpan en bak hierin de kipkarbonades in ca. 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Voeg de uienringen, de knoflook en de gember toe en bak deze 3 minuten mee. Roer er de Conimex boemboe ajam paniki, het citroensap en de helft van de rasp, de Conimex gembersiroop en 2 dl water door.

  3. Stoof de kipkarbonades op een laag vuur, met het deksel op de pan, in 45 minuten zachtjes gaar. Serveer de kip met de rest van de citroenrasp erover.