Ingrediënten
ongegroepeerd
- 4 kipkarbonades
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 25 g verse gember
- 1 citroen
- 1 el Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
- 4 el Conimex Gembersiroop
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Was de kipkarbonades en dep ze droog met keukenpapier. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Schil de gember en snijd of rasp zeer fijn. Was de citroen, rasp de schil (ca. 1 el citroenrasp) en pers de citroen uit.
-
Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een stoofpan en bak hierin de kipkarbonades in ca. 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Voeg de uienringen, de knoflook en de gember toe en bak deze 3 minuten mee. Roer er de Conimex boemboe ajam paniki, het citroensap en de helft van de rasp, de Conimex gembersiroop en 2 dl water door.
-
Stoof de kipkarbonades op een laag vuur, met het deksel op de pan, in 45 minuten zachtjes gaar. Serveer de kip met de rest van de citroenrasp erover.
Ontdek al onze producten:
Indonesië; wat een inspiratie! Op de markt zie je verse Lomboks (chilipepers) verpletterd worden onder de ‘ulek’; de stamper waar Sambal Oelek zijn naam aan dankt. Sambal Oelek is de klassieker onder de sambals en geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten maar is ook lekker in soepen, sauzen en marinades. Koel en donker bewaren.
Indonesië; wat een inspiratie! Op de lokale markten kiezen de Indonesiërs uit verschillende soorten verse sambals. Uitgestald in grote bakken, in porties verkocht. Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige, milde smaak door de toevoeging van ui en knoflook. Gemaakt van vers gemalen lomboks (chilipepers), volgens authentiek recept. Deze sambal geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten maar is ook lekker in sauzen, vleesgerechten en in jus. Koel en donker bewaren.
Zoete dikke ketjap is gemaakt met natuurlijke ingredienten.
Waar kun je Ketjap niet voor gebruiken? Als de fles niet op tafel staat, wordt ie gemist hier. De Indonesische zoute smaakmaker doet het heel goed in Nasi, Bami en Saté. Maar veel mensen geven er een verrassende touch mee aan soepen, marinades en sauzen.
Koel en donker bewaren.