Pittige currymosselen met lente-uitjes en basilicum

Het mosselen koken is een kunst op zich, maar dit recept mosselen met lente uien, ketjap asin en rode currypasta maken dit gerecht lekker pittig en een kruidige uitdaging!

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was en snijd de lente-uien schuin in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de knoflook en de lente-uitjes 1 minuut. Roer de rode currypasta erdoor en voeg na 30 seconden de Conimex ketjap asin en de sherry toe. Doe de mosselen in de wok, leg er een deksel op en laat de mosselen in 5-10 minuten gaar worden. Geregeld omscheppen. De mosselen zijn klaar als ze open staan. Een enkele mossel die niet open is, moet je niet eten.

Schep de mosselen met het vocht in 2 brede kommen of diepe borden en strooi de basilicum erover.

Serveertip

Serveer deze pittige currymosselen met lente-uitjes en basilium met stokbrood of gekookte rijst en een frisse salade met komkommer en taugé voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 884,0 kcal
Proteïnes 87,8 g
Suikers 17,5 g
Vezels 1,5 g
Vetten: 30,7 g
- Verzadigde vetten 7,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,0 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 239,6 mg
Sodium 3.860,2 mg

* 1 portie = 100 g