Pittige currymosselen met lente uitjes en basilicum

Pittige currymosselen met lente uitjes en basilicum

Het mosselen koken is een kunst op zich, maar dit recept mosselen met lente uien, ketjap asin en rode currypasta maken dit gerecht lekker pittig en een kruidige uitdaging!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 6 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 dl Conimex Ketjap Asin
  • 1 dl droge sherry (of medium sherry)
  • 2 kg panklare mosselen
  • 2 el in reepjes gesneden basilicum
  • 1 pak Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 884
    • Eiwitten 87.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 58.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 56.9g
    • Suikers 17.5g
    • Vezels 1.4g
    • Vetten 30.7g
    • Verzadigde vetten 7.8g
    • Onverzadigde vetten 21.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 238mg
    • Natrium 3860mg
    • Zout 9.65g
    • Calcium 36%
    • Ijzer 111%
    • Potassium 33%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was en snijd de lente-uien schuin in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de knoflook en de lente-uitjes 1 minuut. Roer de rode currypasta erdoor en voeg na 30 seconden de Conimex ketjap asin en de sherry toe. Doe de mosselen in de wok, leg er een deksel op en laat de mosselen in 5-10 minuten gaar worden. Geregeld omscheppen. De mosselen zijn klaar als ze open staan. Een enkele mossel die niet open is, moet je niet eten.

  3. Schep de mosselen met het vocht in 2 brede kommen of diepe borden en strooi de basilicum erover.