Pittige currymosselen met basilicum

In de keuken van Zuidoost-Azië zul je niet snel gemalen zwarte of witte peper tegenkomen. In plaats daarvan gebruikt men Spaanse peper. In China kennen ze anijspeper (wilde peper), bloempeper en szechuanpeper, en dat gaat wel in de pepermolen.

1 stem

10 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en roerbak hierin de knoflook en de lente-uitjes 1 minuut. Roer de Conimex kruidenpasta groene curry erdoor en schenk na 30 seconden de Conimex ketjap asin en de droge sherry erbij.

Schep de mosselen in de wok, dek deze af en laat het vocht aan de kook komen. Kook de mosselen zo in 5-10 minuten gaar, terwijl je ze regelmatig omschept of opschudt. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open zijn. Verwijder de enkeling die nog dicht is, deze kun je niet eten.

Schep de mosselen met het vocht in ruime kommen of diepe borden en strooi de basilicum erover.

Variaties

Voeg in deze pittige currymosselen met basilicum met de kruidenpasta 2 dl kokosmelk toe voor een lekkere romige smaak.