Pittige currymosselen met basilicum

Pittige currymosselen met basilicum

In de keuken van Zuidoost-Azië zul je niet snel gemalen zwarte of witte peper tegenkomen. In plaats daarvan gebruikt men Spaanse peper. In China kennen ze anijspeper (wilde peper), bloempeper en szechuanpeper, en dat gaat wel in de pepermolen.

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 6 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Groene Curry
  • 1 dl Conimex Ketjap Asin
  • 1 dl droge sherry (of medium sherry)
  • 2 kg panklare mosselen
  • 2 el in reepjes gesneden basilicum
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1695
    • Eiwitten 176.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 116.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 113.5g
    • Suikers 35.2g
    • Vezels 2.9g
    • Vetten 52.6g
    • Verzadigde vetten 13.6g
    • Onverzadigde vetten 36.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 9.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 479mg
    • Natrium 8031mg
    • Zout 20.08g
    • Calcium 71%
    • Ijzer 222%
    • Potassium 66%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en roerbak hierin de knoflook en de lente-uitjes 1 minuut. Roer de Conimex kruidenpasta groene curry erdoor en schenk na 30 seconden de Conimex ketjap asin en de droge sherry erbij.

  3. Schep de mosselen in de wok, dek deze af en laat het vocht aan de kook komen. Kook de mosselen zo in 5-10 minuten gaar, terwijl je ze regelmatig omschept of opschudt. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open zijn. Verwijder de enkeling die nog dicht is, deze kun je niet eten.

  4. Schep de mosselen met het vocht in ruime kommen of diepe borden en strooi de basilicum erover.