Pittige curry garnalen

Pittige curry garnalen

Pittige curry garnalen zijn smaakvol gekruide garnalen. De garnalen zijn vol van smaak door de Conimex rode curry paste. Een geconcentreerde pittige kruidenpasta met kokos en rode pepers. Serveer deze kruidige gamba's als voorgerecht, tapas, gourmet, barbecue of bij rijstgerechten met groentes.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 400 g rauwe gepelde gamba's met staart
  • 1 el Conimex Ketjap Asin
  • 4 el Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 8 el Conimex Kokosmelk 250ml
  • 4 partjes limoen
  • 4 lente-uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 277
    • Eiwitten 15.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 9.8g
    • Suikers 6.5g
    • Vezels 1.3g
    • Vetten 19.1g
    • Verzadigde vetten 6.7g
    • Onverzadigde vetten 11.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1134mg
    • Zout 2.83g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 5%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de teentjes knoflook fijn en de Lente-ui in ringen.

  2. Verhit 2 el Conimex Wokolie in een wok. Roerbak hierin de garnalen en de knoflook ca. 2 minuten. Roer de Conimex rode curry paste en de Conimex kokosmelk erdoor en voeg daarna de Conimex ketjap Asin toe. Laat dit ca. 1 minuten pruttelen.

  3. Serveer de gamba’s met een schijfje limoen, en strooi de lente-ui erover heen.