Pittige curry garnalen

Pittige curry garnalen

Pittige curry garnalen zijn smaakvol gekruide garnalen. De garnalen zijn vol van smaak door de Conimex Rode Curry Paste. Een geconcentreerde pittige kruidenpasta met kokos en rode pepers. Serveer deze kruidige gamba's als voorgerecht, tapas, gourmet, barbecue of bij rijstgerechten met groentes.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 400 g rauwe gepelde gamba's met staart
  • 1 el Conimex Ketjap Asin
  • 200 g Conimex Rode Curry Paste
  • 8 el kokosmelk light
  • 4 partjes limoen
  • 4 lente-uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 224
    • Eiwitten 17.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 5.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 13.8g
    • Suikers 5.0g
    • Vezels 1.3g
    • Vetten 10.5g
    • Verzadigde vetten 3.6g
    • Onverzadigde vetten 5.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 835mg
    • Zout 2.09g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 5%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de teentjes knoflook fijn en de Lente-ui in ringen.

  2. Verhit 2 el Conimex Wokolie in een wok. Roerbak hierin de garnalen en de knoflook ca. 2 minuten. Roer de Conimex Rode Curry Paste en de kokosmelk erdoor en voeg daarna de Conimex ketjap Asin toe. Laat dit ca. 1 minuten pruttelen.

  3. Serveer de gamba’s met een schijfje limoen, en strooi de lente-ui erover heen.