Pittige Chinese Roerbak of Kung Pao

Pittige Chinese Roerbak of Kung Pao

Met dit pittige Chinese roerbak recept maak je zelf Chinese kung pao. Met twee verschillende Conimex sojasauzen, szechuanpeper, gemberwortel en knoflook in combinatie met lekkere knapperige groenten en kip zet je een echte Chinese kung pao op tafel.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 100 g sugar snaps
  • 250 g kipfilet
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepel Conimex Ketjap Manis
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel maïzena
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • 125 g taugé
  • 0.5 theelepel Szechuan peper
  • 1 theelepel Conimex Sambal Manis
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 50 g pinda's
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 602
    • Eiwitten 42.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 31.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 24.9g
    • Suikers 17.6g
    • Vezels 6.9g
    • Vetten 34.9g
    • Verzadigde vetten 5.9g
    • Onverzadigde vetten 27.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 87mg
    • Natrium 1513mg
    • Zout 3.78g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 29%
    • Vitamine C 188%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de rode paprika in reepjes, de ui in halve ringen en halveer de sugar snaps. Snijd de kipfilet in blokjes. Schil en rasp de gemberwortel. Meng in een kom de gember met 2 eetlepels donkere sojasaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel zoete dikke ketjap, 1 theelepel suiker en 1 eetlepel rijstazijn. Schep 1 theelepel maïzena door de kipblokjes.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipblokjes goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak hierin de uiringen samen met de paprika, de sugar snaps en de taugé kort. Voeg een halve theelepel szechuanpeper, 2 theelepels chili paste en 1 theelepel knoflook paste toe en bak ze kort mee. Blus de groenten af met het sojasausmengsel. Voeg de kipblokjes en de pinda's toe en warm alles kort door. Lekker met witte rijst.