Pittige biefstuksalade

Heerlijke pittige biefstuksalade met malse biefstuk, munt, rode uien en dressing. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Kruidenpasta Groene Curry en de dressing van Conimex Sojasaus, limoen en kokosmelk. In slechts een kwartiertje tijd staat deze heerlijke Aziatische salade al op tafel!

0 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de biefstuk in lange smalle reepjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en koriander. Laat de blaadjes heel en hak de steeltjes zeer fijn. Pel, halveer en snijd de uien in smalle reepjes. Halveer de limoenen, snijd 1 helft in 4 partjes en pers de rest uit.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de biefstukreepjes 3 minuten. Roer de Conimex Kruidenpasta Groene Curry erdoor en haal de pan dan van het vuur.

Meng eerst de Conimex Sojasaus, het limoensap en de kokosmelk door het vlees, daarna de uienreepjes en de fijngehakte kruidensteeltjes en laat de salade vervolgens afkoelen tot lauwwarm of ijskoud, net wat je het lekkerst vindt.

Schep vlak voor het eten de kruidenblaadjes door de salade en geef de partjes limoen er apart bij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de pittige biefstuksalade Conimex Kroepoek Bali, Conimex Seroendeng en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Voeg aan de salade 2 fijngehakte teentjes knoflook, 4 in smalle ringen gesneden lente-uitjes, 1/2 eetlepel sesamolie en 75 g taugé toe. Strooi er wat sesamzaad over. Of verhit een ruime laag olie in een diepe wok en frituur hierin 100 g mihoen (in 4 porties) enkele seconden. Leg de krokante mihoen op de salade.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 201,0 kcal
Proteïnes 14,3 g
Suikers 7,0 g
Vezels 1,7 g
Vetten: 10,9 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 839,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 15,9 mg
Sodium 1.093,7 mg

* 1 portie = 100 g