Pittige biefstuksalade

Pittige biefstuksalade

Heerlijke pittige biefstuksalade met malse biefstuk, munt, rode uien en dressing. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Kruidenpasta Groene Curry en de dressing van Conimex Sojasaus, limoen en kokosmelk. In slechts een kwartiertje tijd staat deze heerlijke Aziatische salade al op tafel!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g malse biefstuk
  • 6 takjes munt en/of koriander
  • 2 rode uien
  • 2 limoenen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 2 el Conimex Boemboe Groene Curry
  • 5 el Conimex Sojasaus
  • 50 ml Conimex Kokosmelk 250ml
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 201
    • Eiwitten 14.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 10.2g
    • Suikers 7.0g
    • Vezels 1.7g
    • Vetten 10.9g
    • Verzadigde vetten 3.5g
    • Onverzadigde vetten 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 16mg
    • Natrium 1094mg
    • Zout 2.73g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de biefstuk in lange smalle reepjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en koriander. Laat de blaadjes heel en hak de steeltjes zeer fijn. Pel, halveer en snijd de uien in smalle reepjes. Halveer de limoenen, snijd 1 helft in 4 partjes en pers de rest uit.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de biefstukreepjes 3 minuten. Roer de Conimex Kruidenpasta Groene Curry erdoor en haal de pan dan van het vuur.

  3. Meng eerst de Conimex Sojasaus, het limoensap en de kokosmelk door het vlees, daarna de uienreepjes en de fijngehakte kruidensteeltjes en laat de salade vervolgens afkoelen tot lauwwarm of ijskoud, net wat je het lekkerst vindt.

  4. Schep vlak voor het eten de kruidenblaadjes door de salade en geef de partjes limoen er apart bij.