Pilav met kerrie-kip en abrikozen

Verrukkelijke pilav met kerrie-kip en abrikozen. Pilav is hetzelfde als pilau, een gerecht waarbij je rijst en vlees, vis of groenten tegelijkertijd kookt. Het stamt uit de Arabische wereld en is via India in de rest van Azië terechtgekomen. Dit rijstgerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel en is erg lekker bij een barbecue. Extra spicy en vol van smaak door Conimex Kruidenpasta Rode Curry.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en halveer de abrikozen. Meng in een kom de helft van de Conimex Kruidenpasta Rode Curry met de yoghurt en de kipreepjes en laat dit 15 minuten marineren.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de gemarineerde kipreepjes 5 minuten op halfhoog vuur. Schep de kip dan uit de wok.

Schenk nog een el olie in de wok en roerbak hierin de uiensnippers met de rest van de kruidenpasta gedurende een minuut of 3. Voeg de rijst toe en schep deze net zolang door tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn.

Schenk de bouillon in de wok en breng het gerecht aan de kook. Laat de rijst afgedekt op laag vuur zachtjes gaar worden in ongeveer 25 minuten. Laat de kipreepjes en de abrikozen de laatste 3 minuten meewarmen.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de pilau met kerrie-kip en abrikozen Conimex Sambal Manis en Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Vervang de kipfilet door blokjes tofu. Roer 2 eetlepels fijngehakte koriander en 2 in kleine blokjes gesneden vleestomaat door de pilau.