Pikante BBQ kipfilet, noedelpakketjes en mangosalade

Dit barbecue recept met de kip, noedelpakketjes en mango salade is een heerlijk zomers recept. De kip met ketjap manis en sambal oelek geeft een heerlijke pittige kip saté.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 220ºC). Snijd de kip in dikke lange plakken. Meng ze in een schaaltje met 2 eetlepels Conimex ketjap manis, 1 eetlepel Conimex wokolie en naar smaak 1-2 tl Conimex sambal oelek (hoe meer hoe heter).

Meng de Conimex wok noedels met de wokgroenten, een eetlepel ketjap en 0.5 theelepel sambal. Verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie en vouw goed dicht.

Schil en snijd ondertussen de mango in blokjes en snijd de rode appel in reepjes. Meng met 1 eetlepel ketjap, 0.5 theelepel sambal, 0.5 eetlepel azijn en 0.5 eetlepel wokolie. Laat kort trekken.

Leg de plakjes kip en de noedelpakketjes op een rooster op de barbecue en laat de kip en de noedelpakketjes in ca. 8 min. gaar worden. Kip geregeld keren (of leg de plakjes kip en de pakketjes op een rooster boven een bakblik en laat ze in de oven in ca. 8 min. gaar worden).

Verwarm ondertussen de Conimex saté saus pikant kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de noedelpakketjes op 4 grote borden, schep er een paar lepels mangosalade naast en leg de BBQ kip erbij. Schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij.

Serveertip

Zet bij deze pikante bbq kipfilet, noedelpakketjes en mangosalade voor wat extra pit Conimex Smaakmaker Sambal Badjak op tafel.

Variaties

Voeg aan de mangosalade (Roedjak) ook 1 in halve plakjes gesneden komkommer toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 878,0 kcal
Proteïnes 40,1 g
Suikers 30,2 g
Vezels 5,5 g
Vetten: 27,7 g
- Verzadigde vetten 9,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 492,5 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.652,8 mg

* 1 portie = 100 g