Pikante BBQ kipfilet, noedelpakketjes en mangosalade

Pikante BBQ kipfilet, noedelpakketjes en mangosalade

Dit barbecue recept met de kip, noedelpakketjes en mango salade is een heerlijk zomers recept. De kip met ketjap manis en sambal oelek geeft een heerlijke pittige kip saté.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 1.5 el Conimex Wok Olie
  • 1 tl Conimex Sambal Oelek
  • 2 zakjes Conimex Wok Noedels
  • 300 g grofgesneden wokgroenten
  • 1 mango, rijp
  • 1 friszure rode appel
  • 1 tl azijn
  • 0.5 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 878
    • Eiwitten 40.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 120.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 114.6g
    • Suikers 30.2g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 27.6g
    • Verzadigde vetten 9.8g
    • Onverzadigde vetten 17.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1653mg
    • Zout 4.13g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 220ºC). Snijd de kip in dikke lange plakken. Meng ze in een schaaltje met 2 eetlepels Conimex ketjap manis, 1 eetlepel Conimex wokolie en naar smaak 1-2 tl Conimex sambal oelek (hoe meer hoe heter).

  2. Meng de Conimex wok noedels met de wokgroenten, een eetlepel ketjap en 0.5 theelepel sambal. Verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie en vouw goed dicht.

  3. Schil en snijd ondertussen de mango in blokjes en snijd de rode appel in reepjes. Meng met 1 eetlepel ketjap, 0.5 theelepel sambal, 0.5 eetlepel azijn en 0.5 eetlepel wokolie. Laat kort trekken.

  4. Leg de plakjes kip en de noedelpakketjes op een rooster op de barbecue en laat de kip en de noedelpakketjes in ca. 8 min. gaar worden. Kip geregeld keren (of leg de plakjes kip en de pakketjes op een rooster boven een bakblik en laat ze in de oven in ca. 8 min. gaar worden).

  5. Verwarm ondertussen de Conimex saté saus pikant kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de noedelpakketjes op 4 grote borden, schep er een paar lepels mangosalade naast en leg de BBQ kip erbij. Schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij.